Onderzoeken


Voor meer uitleg van de verschillende onderzoeken kan je in de lijst aan de linker zijde klikken.

Bij RADIOLOGIE JASPERS kan je momenteel volgende beeldvormende onderzoeken laten uitvoeren:


Digitale 3D-radiografie: door middel van röntgenstralen foto's maken van het lichaam. Dichte strukturen, zoals botten, verschijnen in het wit. Zachte strukturen, zoals spieren en longen, leveren grijstonen op.
NIEUW: tomosynthese (3D-radiografie) om details nog beter op te sporen!

Digitale echografie: real time onderzoek van organen en zachte strukturen, waarbij dmv het zenden en het ontvangen van ultrasone (niet hoorbaar voor het menselijk oor) geluidsgolven beelden worden gemaakt.

Digitale 3D-mammografie: door middel van röntgenstralen foto's nemen van de borstklieren. Klieren, bindweefsel en afwijkingen verschijnen wit. Vetweefsel donkergrijs.
NIEUW: tomosynthese (3D-mammografie) om details nog beter op te sporen!

Screeningsmammografie: preventief borstnazicht bij patiënten zonder klachten (1 keer per 2 jaar gratis tussen 50 en 69 jaar)

Diagnostische mammografie: opsporen van de oorzaak van last of afwijking in de borsten.

Digitale 3D/4D-zwangerschapsecho: door middel van het zenden en ontvangen van ultrasone geluidsgolven in real time foetus of baby in de buik van de mama zien.

  • 2D-echografie: standaard echografie
  • 3D-echografie: 3-dimensioneel beeld maken
  • 4D-echografie: live in '3D' kijken

Botdensitometrie: meten van je botdichtheid. Bij een te lage dichtheid is het risico op breuken groter.

Body Composition: meting verdeling %spier-vet-bot in het lichaam. In de resultaten wordt informatie gegeven over de verschillende regio's in het lichaam.

Body Mass Index (BMI): lichaamsgewicht (in kg) gedeeld door lichaamslengte (in meter uitgedrukt) in het kwadraat.


In de praktijk worden de beelden van alle onderzoeken digitaal opgeslaan en wordt er een afdruk meegegeven. Digitale opslag van beelden heeft oa als voordeel dat deze bij controle ter beschikking zijn voor vergelijking.

Mochten je over deze of over andere onderzoeken (die je niet in de lijst ziet staan) vragen hebben dan mag je ons contacteren